0
Вход и Регистрация
14 Дни право на връщане
Безплатна доставка за електроинструменти при поръчки на стойност над 69.99 лв

Шкафове за баня

Ние от строителен магазин Инекс знаем колко е важното в банята ви да е уютно и комфортно, затова сме подбрали за Вас страхотни колекции от шкафове за баня на най-добрите марки на пазара Arvipo, Bluelife, Forma Vita, Geberit, Ideal Standard, Inex system, Inter Ceramic, Kolo, Makena, Roca и Баня М. Нашето разнообразие от шкафове за баня идва от партньорствата ни с различни държави като мебелите за баня са не само от България, но и от Испания, Италия, Швейцария, Полша, Русия и Китай, за да имате качеството, което заслужавате.

Всички мебели за баня трябва да си подхождат, затова ви предлагаме широка гама от различни цветове за шкафове за баня – класическо бяло или матирано бяло, приятен дъб или с дървесен принт, кафяво, оранжево, зелено или червено, стилно черно или сиво, антрацит или циментово сиво, завладяващо лилаво и много други.

Със сигурност в днешно време не можем да си представим никоя модерна баня без обзавеждане за баня, душ кабини и особено шкафовете за баня, които осигуряват възможност лесно и удобно да подредите всичките си неща за къпане и всички необходими принадлежности на цялото семейство. 

По какъв начин шкафовете за баня се различават

Модерното обзавеждане за баня има много функции, които коренно се различават от мебелите в останалите стаи у дома. Мебелите за баня основно трябва да бъдат устойчиви на вода и влага и променливи температури, за да могат да запазят външния си вид с времето, без да се повредят или изкривят. 

Основни характеристики на мебелите за баня:

  • Качество на материалите - материалите, от който са изработени мебелите за баня трябва да са изключително висококачествени, в противен случай ще се съсипят много бързо под влияние на влагата и температурните амплитуди.
  • Устойчивост на влага - нито един шкаф за баня не трябва да се деформира или да изменя външния си вид вследствие на високата влажност или директното мокрене с вода.
  • Устойчивост на топлина - всички шкафове за баня задължително са изработени от водоустойчиви материали, които устояват и на разлика в температурите.
  • Устойчивост на препарати - мебелите за баня трябва да са изключително качествени, за да устояват на различни препарати за почистване, които се съхраняват в тях.

Кой е най-подходящия материал за шкафове за баня

В днешно време има най-различни материали, от които се произвеждат шкафове за баня като това обуславя и широкия ценови диапазон, в който се предлагат.

  • Най-скъпите и най-качествени мебели за баня се изработват предимно от масивна дървесина. Независимо дали имате нужда от горен шкаф за баня, долен или шкаф колона, ние от строителен магазин Инекс го имаме в различни варианти и от различни материали - MDF, PVC, Масивно дърво и ПДЧ.
  • Шкафовете за баня се изработват масово от MDF заради по-ниската крайна цена на продукта, но трябва да знаете, че той задължително бива импрегниран с оптималните влагоустойчиви препарати, за да не допуска влага във вътрешността си.
  • Пластмасовите шкафове за баня наистина са много надеждни, 100% водоустойчиви и влагоустойчиви, което може да ви предпази от появата мухъл. PVC материала е перфектен за почистване, тъй като е непретенциозен към разлики в температурата и различните видове почистващи препарати. Външният им вид е хубав, а и е много устойчив във времето, а като бонус – цената им е по-ниска.
  • Шкафовете за баня от стъкло са един много добър избор, но трябва да имате предвид, че са извънредно чупливи и трябва много да внимавате с тяхната употреба и поддръжка. 

Предложенията ни в строителен магазин Инекс ще ви очароват със своя изключителен дизайн, цветови решения, богата гама от размери и функционалности. Размерите на всички шкафове за баня варират в голям диапазон, за да можете да намерите именно вашите, които ще паснат като парче от пъзел към всичко за банята ви и именно затова ширините са в диапазона от 30 до 120 см. Няма значение дали търсите ниски или високи, тесни или широки шкафове за баня, със сигурност ще ги намерите в строителен магазин Инекс на най-ниски цени с най-високо качество.

Шкафове за баня - съображения при избора им

Изборът на шкафове за баня зависи най-вече от размерите и площта на вашата баня, както и нейната форма. Ако имате достатъчно място, бихте могли да вземете мебели за баня, които са по-обемисти и ще имате нужното място за съхранение на всички принадлежности. В случай, че вашата баня е прекалено малка, то бихте могли да се възползвате от голямото разнообразие от модели на ъглови шкафове за баня, които са изключително практични и удобни. Те могат да бъдат монтирани в ъглите на банята, така че не губите никакво място, а има и шкафове за баня за стенен монтаж, които изобщо няма да заемат от мястото ви на пода.

Детайли при избора на шкафове за баня

Изключително важно е при избора на шкафове за банята да вземете предвид нуждите на цялото семейство и ако имате много на брой козметика, препарати и шампоани, които трябва да подредите някъде, то е добре да изберете модели с много отделения и рафтове. Ако имате многочленно семейство, то би било най-добре всеки да има своето място за вещите си. Не забравяйте при избора на шкафове да вземете под внимание всички отстояние, така че да можете безпроблемно да отваряте и затваряте техните вратички.

Ние от строителен магазин Инекс знаем колко е важно да можете да подредите всичките си вещи в банята и всеки член на домакинството да има свое лично пространство, затова ви предлагаме шкафове за баня само на доказани производители в най-различни конфигурации и функционалности, за имате нужния на семейството комфорт и удобство. Важно е да имате избор, и ние ви го предлагаме и е хубаво да имате най-доброто на пазара за най-ниската цена като при нас ще намерите регулярно шкафове за баня на промо цени, защото го заслужавате.

Виж още +

magnifier