0
Вход и Регистрация
14 Дни право на връщане
Безплатна доставка за електроинструменти при поръчки на стойност над 69.99 лв

ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ЗА БАНЯ

16/11/2022
Александър Мермерски
ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ЗА БАНЯ

Един от най-важните елементи в банята е огледалото. Не само че можете да се оглеждате в него, но също така то символизира Фън Шуй елемента вода. Освен централното осветление, се погрижете да имате още няколко източника на светлина, включително свещи. Една полица до ваната или в близост до душа, със сигурност ще ви е от полза. На нея можете да наредите различни видове ароматни соли, които дори да не използвате, са важни за атмосферата, която помещението излъчва. Ароматът на лавандула и морски бриз успокоява сетивата.

Изключително важно е помещението да има правилна вентилация и в същото време да бъде топло. Направете така, че да можете да слушате музика вътре. Задължително затваряйте капака на тоалетната, защото в противен случай, според Фън Шуй, богатството ви изтича вътре. Добре е около и в банята да бъде поставен земен символ – саксия с красиво, здраво растение задължително в керамична саксия.

Цветовете във Фън Шуй

Цветовете имат специална роля във Фън Шуй. Условно те се делят на Ин и Ян цветове. Колкото по-тъмен е даден цвят, толкова Ин енергията в него е по-силна. Обратното – колкото по-светъл е той – толкова повече Ян енергия носи, създава и привлича. Умелото боравене с декоративно осветление позволява да се извлече максимума от цветовете и комбинациите им в помещенията.

Фън Шуй работи за хармонията. Съвършенството на цветовете е в тяхното равновесие. Универсалният баланс на цветовете е черно и бяло. Тази комбинация винаги е благоприятна. Цветовете могат да влияят както положително, така и отрицателно. Те определят емоционалният заряд на помещението. Внимавайте: цветовете се променят при различно осветление.

Бялото – Това е цвета на светлината. Белият цвят е универсален. Той съдържа в себе си всички цветове, но е и “отсъствие” на цвят. Негов символ и знак е Метала. Добре е да го използвате за таваните, но не боядисвайте всички стени бели, съчетайте ги и с други цветове. Смята се, че бялото е и липса на цвят. Това му свойство обаче създава напрежение. Не прекалявайте с бялото! Ритуален цвят.

Черното – На изток смятат черното за градивен, позитивен цвят. Това е цвета на парите. Елемента на черното е Водата, а тя е знака на богатството. Не е желателно обаче да се прекалява с черният цвят в дома – той носи прекалено Ин енергия. Комбинацията на черно и бяло е особено успешна. Ритуален цвят.

Червеното – Това е цвета на добрия късмет, благоденствието и силата. Елементът на червеното е Огъня. Това е така наречения “Императорски цвят”. Червеното привлича жизнената Ян енергия. Динамичен и страстен цвят. Все пак не прекалявайте с червеното, не всички хора могат да издържат на силата му. Ян цвят.

Златисто – Цветът на парите и достойнството. Могъщ цвят, който в комбинация с червеното привлича късмета и богатството. Ян цвят.

Зеленото – Успокоявящия цвят на природата, спокойствието и хармонията. Това е цвета на растежа, на пролетта и новото начало. Неговият елемент е Дърво. Подходящ за стаи за отдих. Неутрален, нулев цвят.

magnifier