0
Вход и Регистрация
14 Дни право на връщане
Безплатна доставка за електроинструменти при поръчки на стойност над 69.99 лв

ПОДГОТОВКА ЗА ИНТЕРИОРА

16/11/2022
Александър Мермерски
ПОДГОТОВКА ЗА ИНТЕРИОРА

Разговорите ми за интериорен дизайн с различни клиенти ме научиха, че е добре, ако клиентът има предварителна подготовка за срещата си с дизайнера. Тази подготовка се отплаща, тъй като фокусира разговора и пести време и на двете страни, което може само да направи срещата задълбочена и полезна за вас.

За да бъде максимално ползотворна опознавателната първа среща с вашия дизайнер, има няколко неща, които трябва да знаете:

  1. Пригответе си архитектурния план на жилището (търговското помещение), ако разполагате с него.
  2. Споделете вашите цели и виждания по отношение на предстоящата интериорна промяна. Те може би са удачни и могат да бъдат доразвити. В случай, че преценката на специалиста е друга, вслушайте се внимателно в неговата аргументация.
  3. Набавете си снимки на интериори в списания или в интернет, които харесвате. Така много бързо и недвусмислено може да ориентирате консултанта за вашите стилови предпочитания.
  4. Помислете кои са ви любимите цветове или цветови комбинации.
  5. Постарайте се да информирате дизайнера за особености, свързани с вашия бит. Например – обичате ли да каните многобройни гости, задържате ли се дълго време в кухнята, застоявате ли се пред телевизионния екран, пушите ли вкъщи, отглеждате ли домашни любимци, имате ли голяма библиотека и т.н.
  6. Обърнете внимание върху любими предмети, които искате да присъстват в интериора. Това могат да са картини, гоблени, колекционерски фигурки, сувенири от ваши пътувания, старовремска лампа, бабиния скрин или бюфет и т.н.
  7. Ако имате хобита или занимания, които желаете да намерят своето място в новото оформление, не пропускайте да го споделите с дизайнера.
  8. Хубаво е да сте готови да назовете с няколко описателни определения каква атмосфера искате да има новия ви дом, какъв стил – дали да е съвременен, ретро, бароков, класически, минималистичен, артистичен, азиатски изчистен, техно, авангарден и др.
  9. Добре е да определите настроението, което да витае в интериора – релаксиращо, стимулиращо, уютно, нестандартно, закачливо, показно, интимно, пъстро, др.
  10. И накрая – не пропускайте да уточните рамките на бюджета, с който разполагате. Вашият консултант трябва да е наясно в какви граници може да се простира в изготвянето на интериорния проект.

Всяка дребна на пръв поглед информация за начина ви на живот може да бъде от съществено значение за оптималното дизайнерско решение, касаещо функционалността на вашия дом, офис или търговско помещение.

Колкото по-добре ви опознае вашия дизайнер, толкова по-близък до вас и вашите индивидуални потребности ще бъде интериорния дизайн. Така че, бъдете искрени и позволете на вашия консултант да ви опознае!

magnifier