Меню
Количка

Политика за защита на личните данни

В изпълнение на задълженията ни на Администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 ние приемане настоящата политика за защита на личните данни, с цел осигуряване на сигурността и поверителността на личните Ви данни. Когато използвате нашите услуги предоставени чрез сайта inex-bg.com, се гарантира поверителността на Вашата лична информация. Защитата на личните данни е въпрос не само на задължение но и на доверие, а Вашето доверие в „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД е от първостепенно значение за нас. Ето защо създадохме насоки, гарантиращи неприкосновеността на данните на нашите клиенти. Всяка лична информация, която ни предоставяте, е защитена. Уебсайтът inex-bg.com се намира на безопасен сървър със сигурна криптирана HTTPS връзка.

Информация за Администратора на лични данни:

„ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД
ЕИК: 106610986
Адрес: обл. Враца, общ. Враца, гр. Враца, ул. "Цар Симеон I" № 58
Ел. поща: office.inex@gmail.com


 „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД е отговорно за поверителността на всяка лична информация, която ни предоставяте и носи отговорност за защитата на тези лични данни в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679.

Какви данни събира „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД?

В качеството си на администратор на лични данни, „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД обработва Вашите лични данни, когато пазарувате от нас, чрез сайта inex-bg.com или когато се абонирате за нашия бюлетин. Тази информация е ограничена единствено до Вашите данни за контакт: Три имена, адрес, имейл, телефонен номер, данни за фактуриране. Ние обработваме тези данни, за да изпълним поръчката Ви възможно най-лесно и за да можем бързо да я открием в случай на евентуални корекции, връщане, замяна и т.н.. „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД обработва и доброволно предоставените ни от Вас лични данни при създаването на потребителски профил в нашия сайт. Ние бихме искали винаги да сте осведомени за най-добрите предложения за продуктите/услугите, към които имате интерес. В тази връзка, можем да ви изпращаме всякакви видове съобщения, посредством канали за електронни съобщения (e-mail / SMS / и др.), които съдържат обща и тематична информация, информация относно подобни продукти или продукти, допълващи закупените от вас продукти, информация относно оферти и промоции, информация относно продуктите или ако сте проявили интерес към закупуването им, и други бизнес комуникации като пазарни изследвания и анкети за потребителското мнение, и можем да представяме персонализирани препоръки в уебсайта и мобилната версия. За да ви предоставим информация, която представлява интерес за вас, ние можем да използваме определени данни относно вашето поведение на купувач (например, разгледани продукти/ продукти, добавени към списъка с желани продукти/ закупени продукти), за да създадем профил. В определени ситуации ние можем да базираме маркетинговите си дейности на законния си интерес към промотиране и развиване на търговската си дейност. Във всеки случай, когато използваме Ваша информация за нашите законни интереси, ние полагаме грижа и взимаме необходимите мерки, за да гарантираме, че Вашите основни права и свободи не са засегнати. Когато правите поръчка ние ще Ви изпращаме съобщения, свързани с Вашата покупка, както и имейли относно информация за поръчката, за доставката и за Вашия отзив за получените артикули и обслужване. Освен това, запазваме правото си да се свържем с Вас по имейл или телефон при възникнал проблем с Вашата покупка.

Профил

При създаването на профил в нашия уебсайт Вие можете:

• да направите бързо нова поръчка;

• да проверявате състоянието на поръчките си;

• да видите старите си поръчки; • да правите промени в своя профил;

• да смените паролата си; 

• да въведете алтернативни адреси (различни от Вашия)

Освен това, ще имате възможността да оценявате и коментирате закупени стоки.

В профила Ви съхраняваме следните лични данни, който Вие доброволно предоставяте при създаването на профила си в сайта ни:

• Информация за контакт (име, адрес, телефон, имейл);

• Дата на раждане;

• Пол;

• Държава

• Настройки на профила;

• Предпочитан начин на плащане;

Вашите лични данни, свързани с профила Ви в inex-bg.com се обработват и съхраняват по същия начин, както информацията, свързана с покупките. Ние ще запазим данните Ви, докато имате активен профил в нашия сайт. Можете да изтриете или редактирате профила си в inex-bg.com по всяко време. Можете без всякакво затруднение да извършите поръчка от сайта ни без да е необходимо да създавате профил.

На както основание събираме Вашите лични данни?

„ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД събира и обработва Вашите лични данни на основание чл. 6, пар. б. „б” и „в” от Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за защита на личните данни, за целите на изпълнението на Вашата поръчка. Информацията която ни предоставяте при създаването на профил в нашия сайт обработваме на основание чл. 6, пар. б. „а” и „е” от Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за защита на личните данни.

Кой има достъп до Вашите лични данни?

Ние съхраняваме и споделяме Вашите данни, само когато това е необходимо. Информацията, предоставена на трети страни, като куриерски компании с цел доставка или медийни агенции с цел разпространение на нашия бюлетин, доставчици на платежни и ИТ услуги, застрахователни компании, ще бъде използвана единствено за предоставяне на тези услуги. Информацията Ви съдържаща се в издадените от нас фактури, може да бъде предоставяна на трети страни за целите на счетоводството, както и в други случаи предвидени със закон.

За какъв срок съхраняваме данните Ви?

„ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД обработва и съхранява личните Ви данни за срок: - ако данните са събрани, обработват се и се съхраняват по съгласие на потребителя – за срок до оттегляне на съгласието. Оттеглянето на съгласието не влияе на законосъобразността на обработката до момента на оттеглянето; - ако данните са събрани, обработват се и се съхраняват за изпълнение на договор, поръчка, заявка или каквото и да било правоотношение – за нормативно регламентирания срок, определен в приложимото законодателство. - ако данните се събират, съхраняват и обработват въз основа на законово или нормативно задължение – за срока до изпълнението на законовото или нормативно задължение или за срока, предвиден в съответните норми; „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния законно предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

Вашите права във връзка с обработката на личните Ви данни

Имате право във всеки един момент да:

• получите потвърждение дали Вашите лични данни съществуват или не, да бъдете информирани относно съдържанието и източника, както и да проверите точността на данните;

• поискате изтриването и анонимизирането на личните Ви данни, обработвани в нарушение на приложимото законодателство;

• поискате от „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД, да ограничи обработването на личните Ви данни;

• да оттеглите Вашето съгласие за обработката на личните Ви данни по всяко време с отделно искане, отправено до администратора;

• направите по всяко време възражение срещу обработването на личните Ви данни на законови основания;

• имате право на възражение срещу автоматизирана обработка, включително профилиране;

• имате право да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране;

• при нужда да използваме Вашите лични данни за нова цел, която не е обхваната от настоящата политика за защита на данните, ще Ви предоставим ново уведомление за защита на данните и когато, и където е необходимо, ще изискаме Вашето предварително съгласие за новата обработка;

• Имате право да получите потвърждение дали се обработват лични данни, които Ви засягат, и ако това е така, да получите информация по предходните точки.Можете да оттеглите съгласието си във връзка с:

• Получаване на електронни съобщения, изпратени от нас.

Ако вече не желаете да получавате от нас електронни писма за целите на рекламата и маркетинга за в бъдеще, можете да откажете да получавате подобни електронни писма като следвате инструкциите за отписване в нашите съобщения. Можете също така да изпратите искане на адреса, посочен по-долу.

Във всички горепосочени случаи, можем да се свържем с Вас и да поискаме допълнителна информация, за да изпълним искането Ви.Можете да изпратите искането си на адреса, посочен по-горе.В искането си, моля, включете адрес на електронна поща, име, адрес и телефонен номер и посочете ясно каква информация желаете да получите, промените, актуализирате, скриете или изтриете.

Добре е да знаете, че дори след като преустановите използването на профила си или ако сте поискали изтриване на данните Ви, копия от определена информация от профила Ви могат да останат видими при определени обстоятелства, например, ако сте споделяли информация със социални медии или други услуги, или когато запазването на такива копия е необходимо, с оглед спазване на законови задължения или правна защита. Може също така да запазим на нашите сървъри архивна информация, свързана с Вашия профил, за известно време след премахването или искането за изтриване, ако това се налага, с оглед спазване на приложимото законодателство.  

При отказ от страна на администратора да предостави информацията по гореизброените точки, можете да упражните правата си чрез комисията за защита на личните данни.

Бихме желали да уточним обаче, че не можем да изтрием личната Ви информация, ако това противоречи на законовите ни задължения, свързани със съхранението на данни, какъвто е Законът за счетоводството, или поради други законови съображения, изискващи съхранението на информация.

Имате право да упражните правата си чрез Комисията за защита на личните данни.

При нарушение на правата Ви във връзка с защитата на личните Ви данни, имате право на жалба до Комисията на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (www.cpdp.bg).


Мерки за сигурност на личните данни

Мерките за сигурност по отношение сигурността на личните данни, които се събират, обработват и съхраняват от „ИНЕКС ТРЕЙД” ЕООД се актуализират непрекъснато, като се поддържа нужното ниво на сигурност и се прилагат подходящи технически и организационни мерки, включително криптиране, като се имат предвид достиженията на техническия прогрес, естеството, обхватът, контекстът и целите на обработването, както и рисковете с различна вероятност и тежестта за правата и свободите на физическите лица, като заедно с това се поддържа и се гарантира постоянна поверителност, цялостност, наличност и устойчивост на системите за обработване, съответно архивиране и способност за своевременно възстановяване на наличността и достъпа до личните данни  в случай на физически или технически инцидент. Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността на данните е нещо, с което не можем и не желаем да си позволим компромиси. Полагаме всички усилия, за да отговорим напълно на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679, като прилагаме съответни адекватни системи за сигурност на информацията.

Изменения

Тази Политика е последно актуализирана през м. юни 2021 г. Можем да правим изменения в нея, за да спазим приложимия закон за защита на данните. Oт време на време проверявайте Политиката за промени. Тя е винаги достъпна за Вас на лесно и видимо място на нашия уебсайт. Всяко изменение по Политиката ще се прилага от датата, на която е публикувано на уебсайта.

Понятия

За целите на настоящата политика понятията по-долу имат следното значение:

- „Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;

- „Обработване на лични данни“ означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване;

- „Администратор“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друга структура, която сама или съвместно с други определя целите и средствата за обработването на лични данни; когато целите и средствата за това обработване се определят от правото на Съюза или правото на държава членка, администраторът или специалните критерии за неговото определяне могат да бъдат установени в правото на Съюза или в правото на държава членка;

- „Обработващ лични данни“ – физическо или юридическо лице, държавен орган или орган на местно самоуправление, който обработва лични данни от името на администратора на лични данни.

- „Предоставяне на лични данни“ – означава действия по цялостно или частично пренасяне на лични данни от един администратор към друг или към трето лице на територията на страната или извън нея.

- „Получател“ – физическо или юридическо лице, орган на държавна власт или на местно самоуправление, на когото се разкриват лични данни, независимо дали е трето лице или не. Органите, които могат да получават данни в рамките на конкретно проучване, не се смятат за получатели.

- „Съгласие на субекта на данните“ означава всяко свободно изразено, конкретно, информирано и недвусмислено указание за волята на субекта на данните, посредством изявление или ясно потвърждаващо действие, което изразява съгласието му свързаните с него лични данни да бъдат обработени;

- „"Поверителност" е изискване за неразкриване на личните данни на неоторизирани лица в процеса на тяхното обработване;

- "Цялостност" е изискване данните да не могат да бъдат променени/подменени по неоторизиран начин в процеса на тяхното обработване и изискване да не се дава възможност за изменение и за неразрешени манипулации на функциите по обработване на данните;

- "Наличност" е изискване за осигуряване непрекъсната възможност за обработване на личните данни на оторизираните лица и за изпълнение на функциите на системата за обработване или бързото им възстановяване;