0
Вход и Регистрация
14 Дни право на връщане
Безплатна доставка за електроинструменти при поръчки на стойност над 69.99 лв

ПЛАНИРАНЕ

16/11/2022
Александър Мермерски
ПЛАНИРАНЕ

За по-голяма част от хората банята е най-важното помещение от жилището. Това е част от дома, която се ползва ежедневно и ежеминутно, не само за поддръжка на тоалета, вземането на душ, но и за отмора. Затова банята трябва де е стилна и уютна, с приятен изглед, даваща настроение и симетрия за всички и да е приветлива за гостите на дома.

Независимо колко е голяма банята ви, тя може да стане любимото ви място. Зависи какви изисквания имате: за всяка задача и всякакъв тип помещения съществуват атрактивни решения,които не изискват много усилия – точно това бихме искали да Ви покажем.

Преди да започнете с планирането първо помислете колко души използват банята и какви изисквания имат те.

Ако имате възможност започнете да планирате банята си още преди изграждането на водопроводната и канализационна инсталация в стените и пода. Това ще Ви помогне да изградите тези инсталации съобразно Вашите нужди, а не в последствие да се съобразявате с тях като даденост. Разбира се не трябва да забравяме и предварителното изграждане на ел.инсталацията на банята. Задължително изискване при нея е дефектно токовата защита. Естествено при ел.инсталацията трябва да се вземе предвид не само таванното осветление, а и осветлението на мебелите за баня. Не трябва да забравяме и захранването на отоплителни уреди,евентуален влагоустойчив контакт, както и ел.захранване при евентуално поставяне на хидромасажни вани и системи.

Изборът на плочки невинаги е лесна задача, започва се първо от цвета, стила и не на последно място монтажа, това определено са едни от най-важните стъпки при оформянето на банята. Настроението, чувството за уют и стил в банята преди всичко зависят от плочките, декорациите към тях и след това от аранжировката и обзавеждането.

При обзавеждането предвидете достатъчно пространство за свободни движения. Като основно правило важи: 75 см свободно място пред санитарните обекти, странично съответно 20 см. Избягвайте ненужното време на изчакване: при домакинства с повече членове използването на двоен умивалник често е целесъобразно.

magnifier